DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Kapot

DAGoogBOEKPosted by Dagoog Thu, June 19, 2008 18:28:07

Eergisteren scheurde mijn oudste dochter (letterlijk) haar broek,
deze morgen maakte mijn jongste dochter een mooie tekening op een blad dat ze op mijn mooiste witte tafellaken gelegd had. De tekening maakte ze met alcoholstift...
Mijn zoontje slaagt er iedere dag in iets te morsen op zijn kleren, op zijn stoel, op de zetel en/of op de grond.

Roep, schreeuw of sla ik daarom ?

Nee.

Waarom niet ?

- Maandag zag ik een kindje dat er gelukkig uitzag bij de slager. Ze miste haar ene voorarm.
- De dochter van een kennis vertelde me deze namiddag dat ze studeert voor Jeugdwerk en gehandicaptenzorg. Haar zus heeft het syndroom van Down. Het meisje zelf zag er bleek en afgemat uit. Examens.
- Het kind van een vriendin is licht autistisch.
- De kleuter van een kennis heeft leukemie.
- De kleuter van vrienden heeft een heel zeldzame ziekte waarvan ik de naam niet kan onthouden. Hij krijgt soms chemo.
- Deze namiddag hoorde ik dat een kind moederloos zal moeten opgroeien omdat zijn mama het leven met een postnatale depressie te zwaar vond.
- Zo zijn er nog wel enkele verhalen van mensen van dichtbij of verder af.

Mag ik de kapotte broek, het witte tafellaken met blauwe stippen en de vuile kleren, tafel, ... dan jammer vinden maar niet erg ?

Mag ik genieten van de kindjes die zich als spook verkleden met een oude jutezak, kleefband plakken op hun t-shirt om die te decoreren of mij laten schrikken als 'leeuw' ?

  • Comments(0)//d.dagoog.be/#post145