DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Smakelijk !

JeugdLiteratuurPosted by Dagoog Fri, February 13, 2009 11:52:01

Sedert enkele weken, vertoef ik iedere vrijdagmorgen een half uur in het eerste leerjaar. Als leesmama. Ik heb een groepje van vier gemotiveerde lezertjes onder mijn hoede en iedere week lezen de kinderen om beurten enkele zinnetjes tot het verhaaltje ten einde is. Zodra de lezer een woord niet helemaal juist uitspreekt, kloppen de kinderen die even niet aan het woord zijn, op de bank. Deze morgen stond er bij het begin van het tweede verhaal (ik heb vlotte lezertjes onder mijn hoede) : "Ik heet Joep." Geklop. De lezer had deze woorden geïnterpreteerd als : "Ik eet soep."

Na de leessessie stapte een collega-leesmama naast mij door een lange gang op weg naar buiten. De juf van de tweede kleuterklas kruiste ons pad net toen we een andere kleuterklas voorbij liepen. Toen we bij de deur kwamen, ging die open en stelde de andere kleuterjuf ons tot onze verbazing een korte, maar verleidelijke vraag : "Wil je een stukje taart ?"

We hebben vriendelijk bedankt maar zijn er niet op in gegaan (vraag me nu ook niet waarom, ik weet het zelf eigenlijk niet goed).

Van leesmama zijn krijg ik honger.

Smakelijk !

  • Comments(3)//d.dagoog.be/#post270