DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Tim

DAGoogBOEKPosted by Dagoog Wed, August 12, 2009 01:50:50

Om het artikel te schrijven, beluister ik het interview opnieuw. Het komt meteen allemaal terug. Het jonge koppel tussen de ruïnes. Eerst dirigeer ik hem naar de plaatsen waar ik hem mooi kan portretteren. Zij kijkt geduldig toe. Na de sessie dring ik aan en maak nog een paar foto's van haar en hem samen. Daarna laat zij ons alleen voor het vraaggesprek.

Een paar honderd meter verder, achter de kerk en de hallen, blinken de lichtjes en weerklinkt het geluid van de foor. In ons stil hoekje vertelt hij over de gitaar die hij vond en wat daarop allemaal volgde. Zijn ziekte, zijn herstel, zijn plannen en vooral, zijn muziek. Het wordt steeds donkerder. Een zwarte kat komt voorbij net als hij het over de zwaarste periode in zijn nog jonge leven heeft, maar uiteindelijk pakt hij - op mijn vraag - zijn gitaar en speelt en zingt over de liefde, het leven en de uitdagingen die erbij horen. Een uniek moment.

Enkele foto's en meer tekst en uitleg, kun je volgende week woensdag hier zien en lezen.

  • Comments(0)//d.dagoog.be/#post391