DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

kinderweelde

KindPosted by Dagoog Thu, August 11, 2011 20:51:05

Eergisteren amuseerden zes kinderen zich in en om het huis. Een deel van het gesprek tussen zoontje en zijn vriendje was te mooi om niet te noteren.

In de garage vonden zoontje en vriendje een oud toetsenbord. Ze legden het ding op de zetel en zaten er op hun knieën voor, naast elkaar, en typten.
"Het is voor de facturen,” wist vriendje.
“Nee, het is om verhalen te schrijven,” corrigeerde zoontje.
Geen probleem, vriendje gebruikte het numerieke deel van het klavier, zoontje vloog over de letters. Ondertussen verzonnen ze samen verhalen.
“Als je daarop drukt, is het een speciale tijd,” verzon vriendje.
“Het was al nacht,” bedacht zoontje.
“Ja, maar wel om te spelen hé,” vulde vriendje bezorgd aan. “Ik moet nog veel brieven doen.”
“We gaan pauze nemen,” vond zoontje, “duw gewoon op direct klaar !”

Hierop liepen de twee liepen naar buiten waar ze verder fantaseerden. Ik hoorde nog net :
“Ik heb al twee schatten gevonden,” wist zoontje.
“Ik al honderd,' overtroefde vriendje.

Later ontploften hier heel wat bommen. Ik kon alvast de tel niet bijhouden van het aantal keer de jongens mij voorbij liepen terwijl ze riepen dat de bom over één minuut, over twee minuten, over veertien minuten,... zou ontploffen. Het ging wel altijd om een andere bom die de boeven achter de zetel in de woonkamer neergelegd hadden. Stoute boeven !

  • Comments(0)//d.dagoog.be/#post511