DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

De geheime kamer

DAGoogBOEKPosted by Daisy Lapeire Tue, January 29, 2008 10:36:39

Nee, tussen de muren van het nest waar ik nu nog even vertoef, zijn er geen geheime kamers. Je kunt de ramen van buiten uit tellen. Dat aantal zal overeen stemmen met het aantal dat je van binnenuit kunt ontdekken. Het is gewoon zo dat ik net het tweede boek van de overbekende jongeheer Potter ontvangen heb. Hoogstwaarschijnlijk gebracht door de mevrouw die ik deze morgen gehaast uit haar grijze (bestel)wagen zag sprinten om een paar seconden later al mompelend weer in haar auto te duikelen om er nog wat uit te vissen wat ze vergeten was. Er lagen zoveel pakjes achter de raampjes dat er alleen nog maar een beetje plaats was op de zetel achter het stuur.

Ik kwam langs haar wagen op mijn weg naar de krantenwinkel. Ik heb getwijfeld welk boekske ik eens zou meenemen. Het werd de Libelle. Ik ben benieuwd wat daar allemaal weer in staat. Het lijkt me eeuwen geleden dat ik dat nog eens las. Later vandaag ga ik ook nog eens voor de Flair, want een kort bezoekje aan Kruimel maakte me nieuwsgierig naar die ene foto... De NA. Na de Flair volgen ook wel nog eens de Story, Humo en nog veel meer.

Ik wil de eerstkomende weken weer wat proeven van wat de pers te bieden heeft. Ooit kon ik zonder moeite alle kranten, tijdschriften en zo van die leuke dingen, opsommen met een korte inhoud, maar de wegen die ik sedert mijn studententijd bewandeld heb, brachten me in verschillende andere richtingen waardoor 'de letteren' wat achterwege gebleven waren. Nu ben ik met grote gedrevenheid opnieuw paden aan het betreden, met kranten, tijdschriften en vooral veel en nog meer boeken.

  • Comments(0)//d.dagoog.be/#post57