DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

De overtocht

LiteraTUURPosted by Daisy Lapeire Tue, February 26, 2008 01:30:54

Terwijl de meesten onder jullie de overtocht tussen waken en slapen al gemaakt hebben, neem ik nog heel even de tijd nog iets 'mee te geven'. Want wat als iemand zo 'en passant' leest wat hier allemaal staat en dan ook nog eens een echt goed boek wil lezen en niet meteen weet welk boek ? Dan ben ik er toch om te helpen !

Een aanrader ? BizaRR van Dirk Clement. Ja, dat ook, maar ik zal het hier en nu niet verder over hebben om eventuele totaal ten onrechte vermoedens maar meteen de kop in te drukken.

Nu denk ik eventjes terug aan De Overtocht van Roel Richelieu Van Londersele. Een pluim voor wie die naam meteen kan onthouden. Geef toe, ze klinkt op zich al heel literair. Het hoofdpersonage heet Victor Van Londersele. Toeval ? Nee, de tweede is wel degelijk de grootvader van de eerst vernoemde. Dat wil niet zeggen dat het boek een droge opsomming is van data en feiten van het leven van de Ninoofse jongeling die rond de eeuwwisseling in armoedige omstandigheden opgroeit. Victor raakt met veel doorzettingsvermogen in de magneet Amerika en kan nadien wat opklimmen op de maatschappelijke ladder. De feiten worden mooi verweven in een vlot leesbaar verhaal. Voor ik het wist, was het boek uit en ik had er geen moment aan gedacht het aan de kant te leggen. Meer schrijf ik er nu niet over, het zou zonde zijn. Het moet gewoon gelezen worden. Meer niet. Geniet ervan ! Je mag me ook laten weten wat jij ervan vond.

Nog eens de titel : De Overtocht (Uitgeverij Atlas)

  • Comments(0)//d.dagoog.be/#post73