DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Verhaaltjestijd

JeugdLiteratuurPosted by Daisy Lapeire Mon, March 03, 2008 21:01:02

Deze avond was het voor het eerst sedert een tijdje weer eens 'verhaaltjestijd !' Omdat mijn oudste dochter ondertussen zelf al vlot leest en het voor mij de laatste weken heel erg druk was, kwam het er helaas niet meer van. Maar dat heb ik daarnet dubbel en dik goedgemaakt.

Eerste op het programma stond Elmer en Slan van David Mc Kee.
Vlot geschreven (vertaald door Rindert Kromhout), leuk verhaal en plezante tekeningen. De happy end mag er ook best wezen.

Daarna was Ruiten Klo van Kris Nauwelaerts aan de beurt. Hier vallen vooral de illustraties en de veelbetekenende details op.

Kers op de taart bleek echter Bolle Klo te zijn (ook van Kris Nauwelaerts). Leuke tekst, verrassende wendingen en weer zitten in de illustraties net de juiste verwijzingen en details om het verhaal grappiger te maken. Een echte aanrader ! Een klein stukje : "Gelukkig heeft Klo een broek met ruiten. Die broek is heel bijzonder. Klo haalt er alles uit wat hij nodig heeft : een fietspomp, lijm en pleisters. Nu kan hij zijn band plakken." Wat hebben jullie zo allemaal in jullie broek zitten (oneerbare zaken doen hier niks terzake) ?

Misschien wel : "Gelukkig heeft Jannie een dikke winterjas met chocoladevlekken. Die jas is heel bijzonder. Jannie haalt er alles uit wat hij nodig heeft : een kussen, deken, zijn zachtste teddie en zijn rolschaatsen. Nu is hij klaar om te gaan logeren bij zijn vriendje Tim."

  • Comments(1)//d.dagoog.be/#post76