DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Bibliotheek

LiteraTUURPosted by Dagoog Fri, March 14, 2008 00:28:27

Vandaag bezochten we de spiksplinterspatternieuwe bibliotheek. Het rook er nog sterk naar verf, de bibliothecaris hield zich duidelijk met zoveel mogelijk dingen bezig, bibliothecaressen waren druk in de weer boeken op hun plaatsen te zetten.

Het gebouw waar de boeken nu in een open en klare, nieuwe omgeving, staan te wachten tot ze opnieuw gelezen worden, is onherkenbaar na de geslaagde verbouwing. Er staan binnenkort geen boeken meer in dozen voor en naast de rekken. In de catalogus zal niet meer vermeld worden : "Magazijncollectie".

De nieuwe bib wordt een plaats waar jong en oud, man, vrouw, kind, arm, rijk, wie dan ook, in de uitgekiende ontspannende omgeving, zal kunnen genieten van spannende of net ontspannende verhalen, van allerlei soorten romans, informatieve boeken, prentenboeken, CDs, DVDs, jeugdboeken, noem maar op. Hoe anders het 'oude' gebouw ook gerenoveerd werd, er werd doordacht gewerkt met respect voor het historische.

De kinderafdeling is een waar feest. Ruimte troef in de nieuwe zaal waarin een redelijk groot scherm hangt waarop films te zien zullen zijn. Ook de buitenomgeving wordt aangepast : nieuwe parking, paadjes naar de ingang toe. Er komen nog struiken en beplanting, maar de banken waarop ik deze zomer wel eens rustig zal zitten lezen, staan er al.

  • Comments(0)//d.dagoog.be/#post81