DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Keuzes door elkaar

ERop UITPosted by Dagoog Sun, April 13, 2008 14:55:11

Ik had aangeduid :

Workshop : "Film op papier", daarna wou ik het debat "Literaire tijdschriften" bijwonen en de dag wou ik afsluiten met "Liedtekst schrijven".

Het werd : "Film op papier", daarna workshop "Columnschrijven", dan het debat over "Ghostwriters", daarna kon ik mij 'onderwerpen' aan een kwartiertje 'spreekuur'. Als aflsuiter volgde dan een gesprek met Erwin Mortier. Familie van... ?

Na mijn gezellige tweede ontbijt, trok ik met een medecursiste op zoektocht naar de gele zaal. Daar lichtte Ingrid Verhelst ons in over scènes. Waar moeten we op letten ? Als voorbeeld, keken we even naar de beginscènes van Carrie. Ik herinner me nog levendig dat ik als kind-jongere nooit het einde van de film gehaald heb wegens te griezelig. Nu is ons dat ook niet gelukt. Zelfs de scènes waar de moeder in beeld komt, waren ons niet gegund wegens de eigenzinnigheid van de technologische middelen die ons ter beschikking staan.

De groep die uit zestien mensen opgebouwd was, mocht dan een scène schrijven. De opdracht : "We zien een vrouw in een keuken. Ze is halverwege de dertig en huisvrouw. Het is vijf voor zes. Om zes uur komt haar echtgenoot terug van zijn werk. Hij is zo'n twaalf jaar ouder. Zij wil graag een kleedje kopen, maar ze durft het hem niet vragen. De scène loopt tot vijf na zes."
Wie wil, mag deze scène ook eens schrijven. Ik ben benieuwd wat er uit jullie vingers vloeit !

  • Comments(0)//d.dagoog.be/#post95