DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Chocolade

JeugdLiteratuurPosted by Dagoog Sun, August 03, 2008 15:47:53

Een tijdje geleden belandde hier heel toevallig een prentenboek met een verhaal, geïllustreerd met beelden uit een film. Het verhaal was kort en ondergeschikt aan het visuele en kon me in die vorm niet echt boeien, maar de kinderen vonden het wel wat hebben. Vorige vrijdag besloot ik de film te huren voor op een regenachtige dag. Gisteren hebben we de wonderbaarlijke film met veel plezier bekeken. Deze voormiddag was DVD 2 aan de beurt waarop fragmenten te zien waren hoe de regisseur tewerk ging, hoe eekhoorns met heel veel geduld en vindingrijkheid getraind werden, hoe de chocoladewaterval en - rivier tot stand kwamen, hoeveel werkuren er wel aan de basis lagen van de talloze Oompa Loempa's die het scherm vulden, wie de man was die het verhaal verzon en nog veel meer.

Nu heb ik zin om het boek te lezen. In zijn oorspronkelijke taal. Charlie and the Chocolate Factory.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.