DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Snel tussendoor

LiteraTUURPosted by Dagoog Tue, May 19, 2009 14:57:03

Eigenlijk ben ik druk aan het werk, maar even snel tussendoor meegeven wat ik onlangs gelezen heb. Uit pure jeugdsentiment.

De Paradijsvogels door Gaston-Marie Martens. Het boek stond ooit in de rekken in de bibliotheek in mijn eigen dorp - waar ik nooit geweest ben en waarvan ik sterke vermoedens heb dat die niet meer bestaat - maar werd vorig jaar door de hoofdbibliotheek 'afgevoerd'. Leuk om het boek te lezen waarop de tv-serie die ik in mijn kindertijd samen met mijn ouders bij mijn grootouders verslonden heb, gebaseerd is.

Ik heb je verwittigd, puur jeugdsentiment. Ik had er ooit een hartsgrondige hekel aan. En toch redde ik het uit dezelfde uitverkoop. Het stond ooit in de uitleenpost in een naburige gemeente - waar volgens mijn ooit aangevat stamboomonderzoek tot begin vorige eeuw enkele van mijn voorouders woonden - voor het in mijn boekenkast terecht kwam. De titel ? Hou je goed vast. De trein der traagheid van Johan Daisne. Ik overleefde de lectuur zonder een nieuw trauma op te doen. Ik vraag me nu eigenlijk af waar de hele hetze tijdens mijn secundair eigenlijk om draaide. Het is veel te moeilijk voor een (hoe jong was ik toen ?) 13-16-jarige, maar verder vind ik geen grondige reden waarom ik jaren met weerzin aan de honderdenzes pagina's teruggedacht heb.

En nu weer aan het werk, D.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by www.bloggen.be/sprokkels Tue, May 19, 2009 23:00:39

Dat het toen te moeilijk was, heeft die weerzin waarschijnlijk opgewekt.