DAGoogBoek

DAGoogBoek

...

Fantasie en schrijfkriebels brengen al eens naar onbekende plaatsen, een archief met een behulpzame archivaris en de woonkamer van een ervaren dichter. Om de kunst van het woord veel en veel beter onder de knie te krijgen, volg ik met veel plezier al eens een schrijfdag, enkele lessen van Zoepermama en de heel interessante en vooral plezante lessen Literaire Creaties. Tussendoor (lees : 's nachts) zou ik ook wel nog eens een boek lezen.

Frans en Vlaams of Koeterwaals of...

DAGoogBOEKPosted by Dagoog Fri, March 21, 2008 23:11:56

De laatste keer dat ik in een pretpark was, werd ik bijna getuige van een mini-communautaire rel. Ik had niet meteen iets bijzonders opgemerkt, maar blijkbaar stond een vrouw aan te schuiven in de rij voor een attractie en was een kind afgestapt van die attractie en ging dat kind bij die vrouw staan zodat het meteen weer op die attractie kon zitten. Een ander kind dat braafjes stond te wachten, werd op die manier voorbijgestoken. Niet mooi en niet eerlijk, dat klopt.

De vader van het brave wachtende kind, vond het zelfs heel erg, hij werd meteen kwaad en protesteerde heftig tegenover de vrouw. Bleek daarenboven dat de vrouw Franstalig was. Ik kon de vader zijn bloed haast zien koken. Verwijten werden boven de hoofden van de kinderen uitgewisseld. Moest de vrouw een man geweest zijn, zou het misschien niet bij verwijten gebleven zijn...

Ik voelde me toch efkes niet helemaal veilig. Maar ik maak met nog het meeste zorgen over de gemoedstoestand van kinderen en hun ouders. Het is inderdaad vervelend om je beurt af te moeten wachten, maar dat geldt voor iedereen in de rij. Voorsteken getuigt van geen respect voor de medemens. Onbegrip naar iemand die een andere taal spreekt, laten leiden tot woede, getuigt van enggeestigheid. Kan leven en laten leven niet meer ? Sedert wanneer is het verplicht om hetzelfde te denken, voelen, spreken om aanvaard te worden ? Is het onmogelijk om je eigenheid te behouden en een ander ook in alle rust zijn/haar eigenheid te laten ? Let wel, dit geldt wat mij betreft voor alle partijen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.